FRF va înființa cinci noi clase de fotbal pentru fete. Colaborare cu Ministerul Educației, în cinci orașe

FRF a anunțat joi, 22 februarie, că vor fi înființate cinci noi clase de fotbal pentru fete, anul acesta, la Liceele cu Program Sportiv din Bistrița, Buzău, Pitești, Târgu Mureș și Timișoara, în vederea popularizării fotbalului în rândul fetelor.

„Cu sprijinul Ministerului Educației, am făcut încă un pas spre dezvoltarea noii generații de sportive care optează pentru fotbal ca sport principal. Astfel, am creat premisele transformării liceelor cu program sportiv din orașele Bistrița, Buzău, Pitești, Târgu Mureș și Timișoara în adevărate centre de pregătire și performanță ale fotbalului feminin românesc. Proiectul „Centrelor de Pregătire” contribuie la sporirea profesionalismului în fotbalul feminin, un fenomen național care în ultimii 10 ani a însemnat pentru România o creștere a participării de la 330 la peste 100.000 de practicante și la recorduri de audiență la stadion și TV”, anunță FRF.

Clasele de fotbal pentru fete de la Liceele cu Program Sportiv din Bistrița, Buzău, Pitești, Târgu Mureș și Timișoara vor fi înființate începând cu anul școlar 2024-2025, de la clasele IX-a. Federația Română de Fotbal contribuie în acest proiect prin implicarea unor specialiști cu expertiză inclusiv de nivel internațional, precum și cu mijloace materiale.
Unul dintre obiectivele strategice asumate de FRF în Strategia de Dezvoltare a Fotbalului Feminin (2021-2026) îl reprezintă creșterea participării în fotbalul feminin, precum și asigurarea unui context propice dezvoltării permanente a acestuia prin reforme normative, proiecte și parteneriate menite să furnizeze formare specifică și să parcurgă etapele necesare performanței. ­

sursa foto: frf.ro