150 de muncitori și peste 200 de utilaje, pe Tronsonul 1 al DEX12, Craiova-Pitești


DRDP Craiova a anunțat vineri, 1 martie, că sunt desfășurate lucrări de terasamente pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești, fiind prezenți peste 150 de muncitori, dar și 221 de utilaje, echipamente și autocamioane.

Astfel, se lucrează la 11 structuri din cele 15 și s-a început construirea grinzilor din beton precomprimat.

„150 𝙙𝙚 𝙢𝙪𝙣𝙘𝙞𝙩𝙤𝙧𝙞 𝙨̦𝙞 221 𝙙𝙚 𝙪𝙩𝙞𝙡𝙖𝙟𝙚, 𝙚𝙘𝙝𝙞𝙥𝙖𝙢𝙚𝙣𝙩𝙚 𝙨̦𝙞 𝙖𝙪𝙩𝙤𝙘𝙖𝙢𝙞𝙤𝙖𝙣𝙚 𝙥𝙚 𝙏𝙧𝙤𝙣𝙨𝙤𝙣𝙪𝙡 1 𝙖𝙡 𝘿𝙀𝙭 12, 𝘾𝙧𝙖𝙞𝙤𝙫𝙖-𝙋𝙞𝙩𝙚𝙨̦𝙩𝙞. Pe tot traseul Tronsonului 1 al DEx12, sunt în desfasurare lucrări de terasamente (stabilizări cu lianți hidraulici a umpluturilor de pământ, realizarea stratului de formă și așternerea statului din fundația de balast).
La Nod Rutier cu DN 65 F (Centura de Nord Craiova) – sunt în desfășurare lucrările de terasamnete pentru reconfigurarea noii intersecții a Drumului Expres cu Centura Craiova Nord (DN 65F) prin realizarea noii intersecții de tip girație.
La acest moment se lucreza la 11 structuri în paralel, dintr-un total de 15 structuri, de la armare elevatii până la realizarea cuzinetilor în vederea montării aparatelor de reazem și ulterior montarea grinzilor prefabricate. Grinzile prefabricate din beton precomprimat au început să fie produse la furnizorul de grinzi, acesta având termen de livrare, pentru toate cele 294 de grinzi, sfârșitul lunii aprilie 2024”, a anunțat DRDP Craiova.

Totodată, începând de săptămâna viitoare, vor începe lucrările de balast stabilizat in situ.

„Începând cu data de 4 martie 2024 vor începe lucrările de balast stabilizat in situ, iar după atingerea rezistențelor la compresiune a balastului stabilizat, în săptămâna 11-17.03.2024 vor începe realizarea tronsoanelor experimentale pentru primul strat de asfalt AB 31,5.
Au fost începute lucrările de colectare și evacuare a apelor de pe viitoarea suprafață carosabilă prin realizarea de șanțuri și rigole din beton.
Lucrările la ITS (sistem inteligent de transport) vor începe în luna martie 2024, relocarile de utilități sunt toate finalizate.
Antreprenorul lucrează într-un ritm proporțional cu fronturile unde se pot executa lucrări și este mobilizat corespunzator. Pe șantier se lucrează cu 150 muncitori calificați în construcții și necalificați, 85 șoferi de autobasculante și un număr de 136 utilaje și echipamente de construcții”, a anunțat DRDP Craiova.

Primul tronson al Drumului Expres traversează localitățile Ghercești, Pielești și Robănești, cu plecare din Craiova, și are o lungime de 17,7 km.

foto: prezentare generală Drum Expres