Oprescu, la Adunarea Generală a UNCJR: „Apreciem dialogul pe care îl avem cu Guvernul și Parlamentul României”

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a deschis lucrările Adunării Generale a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR), care au avut loc în perioada 19-21 martie 2024, la București.

Astfel, în cadrul întrunirilor din Capitală, care au fost prezidate de președintele CJ Olt, Marius Oprescu, în calitate de secretar general al Uniunii, liderul social democrat a evidențiat importanța dialogul deschis între reprezentanții administrației publice centrale și președinții consiliilor județene.

„Prezența dumneavoastră astăzi aici ne confirmă rolul important pe care președinții consiliilor județene l-au avut de-a lungul timpului. Sunt multe lucruri de rezolvat pentru administrația publică județeană și apreciem dialogul pe care îl avem cu Guvernul și Parlamentul României”, a precizat Marius Oprescu, președinte CJ Olt și secretar general al UNCJR.

Prezent la eveniment, prim-Ministrul României, Ion-Marcel Ciolacu a amintit importanța continuării procesului de descentralizare deoarece în teritoriu se pot identifica cel mai bine problemele cu care se confruntă cetățenii și tot acolo se pot rezolva cel mai rapid. De asemenea a reiterat importanța dialogului consiliilor județene cu administrația publică centrală.

„De la nivelul Guvernului vă asigur de întreaga mea susținere și vă mulțumesc pentru munca și eforturile pe care președinții consiliilor județene le depun zi de zi pentru dezvoltarea și bunăstarea populației județelor care v-au acordat încrederea”, a precizat premierul Marcel Ciolacu, potrivit uncjr.ro.

Evenimentul a adus alături peste 45 de reprezentanți ai consiliilor județene, iar ca invitați au participat prim-ministrul României, Ion-Marcel Ciolacu, viceprim-ministrul Guvernului României, Marian Neacșu, vicepreședintele Senatului, Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian – Ioan Veștea, ministrul Finanțelor, Marcel-Ioan Boloș, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Elena Intotero, ministrul Educației, Ligia Deca, președintele Agenției Naționale pentru Sport, Elisabeta Lipă,secretarul de stat la Cancelaria Prim-Ministrului, Adeline Dan, secretarul de stat din cadrul ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Luminița Zezeanu, secretarul de stat din cadrul ministerului Sănătății, Tiberius-Marius Brădățan.

„În cadrul acestui eveniment, s-au discutat aspecte esențiale legate de provocările cu care se confruntă județele din România, precum descentralizarea activităților de tineret, sport și educație, asigurarea surselor de finanțare necesare pentru competențele transferate către județe, impactul măsurilor privind salarizarea personalului din domeniul sănătății, asistenței sociale și alte sectoare bugetare asupra bugetelor județelor, eficiența decontării proiectelor finanțate prin PNRR, dar nu numai” se arată într-un comunicat al UNCJR.

sursa foto: uncjr.ro