Primarul Cătălin Rotea: „Vom finaliza toate lucrările de reabilitare a rețelei de apă și canalizare în această primăvară”

Serviciul de alimentare cu apă a fost oprit marți, 16 ianuarie, în centrul orașului Balș, din cauza unei avarii la rețeaua de alimentare. Pentru că intervenția de remediere a fost complexă, operatorul a fost nevoit să reducă presiunea, apărând fluctuații de presiune și întreruperi temporare ale alimentării cu apă în tot orașul.

Primarul orașului Balș, Cătălin Rotea, a explicat că rețeaua de alimentare cu apă este veche de o jumătate de secol, schimbarea acesteia fiind absolut necesară.

Edilul a precizat că lucrările de reabilitare a rețelei de apă și canalizare vor fi finalizate în această primăvară.

„Orașul nostru a avut probleme cu alimentarea cu apă câteva ore marți, sunt mai multe locuințe care au rămas fără apă, iar presiunea a fost scăzută la nivelul întregului oraș. Motivul acestor avarii este reprezentat de o defecțiune care a apărut pe rețeaua de alimentare cu apă în zona blocurilor T2, T3, eu sunt chiar la fața locului și mă uit la rețelele care s-au defectat. Vorbim de o rețea de alimentare cu apă construită în 1974, adică în urmă cu 50 de ani, o rețea de apă pe care nu s-a intervenit absolut deloc în ultimii 50 de ani. Vreau să înțelegeți că acesta este principalul motiv al disconfortului pe care îl aveți și în zona Centru, și în zona Monument, și în zona Turnuri, pentru acest lucru facem lucrările de reabilitare a rețelei de apă, pentru asta ați avut disconfortul din ultimele luni! Pentru a nu mai avea situații de acest gen, vom finaliza lucrările în această primăvară. Pentru a nu mai avea situații de acest gen, prin care în mijlocul nopții rămâneți fără apă, vom finaliza toate lucrările de reabilitare a rețelei de apă și canalizare în această primăvară. Vom aduce la starea inițială, vom turna beton sau asfalt, după care vom veni cu un nou covor asfaltic în toată zona de blocuri. Vreau să înțelegeți că disconfortul pe care l-ați îndurat și pe care îl mai aveți de îndurat câteva luni este făcut tocmai pentru a nu mai avea situații cum a fost cea de aseară. Facem infrastructura critică, după care venim cu asfaltul și cu spațiile verzi”, a spus primarul Cătălin Rotea.