Primăria Slatina modernizează amfiteatrul Liceului „Nicolae Titulescu”. Dirijorul Jean Lupu spune cum a apărut această sală, în urmă cu 50 de ani

Primăria Slatina a alocat fonduri pentru modernizarea sălii de festivități a Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu” (foto) din municipiu. Astfel, vor fi schimbate scaunele, mocheta și reabilitate suprafețele lavabile. În schimb, pentru a păstra acustica sălii de festivități, una dintre cele mai bune din sudul țării, după cum apreciază specialiștii, nu se va umbla la pereți.

Prezent la Olimpiada Corală, faza zonală, găzduită de Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina, profesorul dirijor arhidiacon Jean Lupu a explicat, cu emoție, cum a fost construită această sală de festivități, în urmă cu o jumătate de secol.

Am fost director al acestei școli, sala aceasta este veche, este foarte veche. Exact acum 50 de ani, exact acum 50 de ani… eu ca director al școlii de muzică, aflându-se undeva aproape de Ionașcu, și împreună cu arhitectul județului Olt, am luat hotărârea să facem o nouă clădire pentru școala de muzică, cu perspectiva de liceu. L-am luat de braț pe domnul arhitect, m-am informat care sunt sălile de concert cu acustică bună la liceele din țară, am mers întâi la Timișoara, la «Ion Vidu», am văzut proiectul, săptămâna următoare am mers la Liceul «George Enescu», a luat proiectul, și-a notat, a venit acasă și a făcut proiectul acestei săli, care este una dintre cele mai bune săli de concert din partea aceasta a țării. Aflând că doamna director are în plan să renoveze sala, îi adresez rugămintea să păstreze acustica și o felicit pentru acest gând bun și felicit pentru organizarea acestei olimpiade, felicit concurenții, dirijorii, pentru că muzica este frumusețe(…)”, a spus profesorul dirijor Jean Lupu.

În 2018, Primăria Slatina a alocat fonduri pentru hidroizolație și termoizolație, fiind reabilitată partea exterioară a clădirii.

Amfiteatrul liceului slătinean a fost construit în urmă cu 50 de ani, fiind al patrulea amfiteatru fonic din țară, placat cu lemn și cu acustică bună, clădirea fiind gândită pentru viitorul liceu de muzică din oraș.