PSD Olt cere demisia prefectului Ștefan Nicolae. Oprescu: „A participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina”

Nici nu s-a așezat bine în scaunul din fruntea Prefecturii Olt, că PSD Olt îi și cere demisia prefectului Ștefan Nicolae, care a depus astăzi, 12 aprilie, jurământul.

Președintele PSD Olt, Marius Oprescu (foto), i-a cerut să părăsească scaunul de prefect, după ce Ștefan Nicolae a participat la mitingul neautorizat din fața Prefecturii Olt, organizat astăzi.

„Proaspăt instalat în funcția de prefect, Ștefan Nicolae, noul locatar al Instituției Prefectului Județului Olt și-a început ”misiunea” cetățenescă cu grija față de procentele electorale ale PNL. La scurt timp după depunerea jurământului, acesta a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina, organizat în fața instituției pe care o reprezintă, în ciuda faptului că a clamat la învestire principul legalității, obiectivității și al echilbrului în activitatea sa și în procesul electoral.
Așadar, se impune să cerem demisia unui prefect de Olt, care deși avea experiența funcției, a dovedit un comportament incompatibil cu principiile de imparțialitate și legalitate ale funcției sale.
Comportamentul său partinic este inacceptabil și ar trebui să conducă la demisia sa imediată. Participarea la un miting neautorizat al unui partid politic în calitate de prefect este o încălcare gravă a normelor de imparțialitate și legalitate, care ar trebui să guverneze activitatea sa.
Este esențial ca oficialii publici să fie dedicați respectării legii și să servească interesele cetățenilor în mod corect și imparțial”
, se arată într-un comunicat de presă semnat de liderul social democrat oltean, Marius Oprescu.