Premierul Marcel Ciolacu a vizitat Parcul „Dumitru Dobrescu” Slatina. „Mă bucur mult că există această relație între cerințele populației și administrația locală”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a fost prezent astăzi, 26 mai, în Slatina, la Piața Producătorilor Olteni, amenajată pe aleea Consiliului Județean Olt, unde a vorbit cu legumicultorii din zonă. Însoțit de președintele CJ Olt, Marius Oprescu, de primarul Slatinei, Emil Moț, și de ministrul Agriculturii, Florin Barbu, Ciolacu a mers apoi la fostul Ștrand din Cartierul Progresu’ din Slatina, unde municipalitatea a amenajat un skate parc, spațiul verde și locuri de joacă pentru copii. Acesta își va continua, astăzi, vizita și în câteva comune din județ.

Prim ministru României s-a arătat încântat că Primăria Slatina a făcut această investiție, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu tinerii, fiind, practic, permanent, în discuție cu cetățenii.

„Aproape pe locul unei gropi de gunoi, într-o perioadă relativ scurtă, au reușit să facă în mijlocul cartierului, unde avem și școală și grădiniță, acest parc, și chiar este impresionant, în primul rând, ca și organizare. Făcut după cum au cerut tinerii! Mă bucur mult că există această relație între cerințele populației și administrația locală, respectiv discuțiile cu domnul primar. Am văzut cum vorbea cu tinerii, nu este, astăzi, prima întâlnire, iar acest lucru este foarte important. Generațiile se dezvoltă, tinerii încep să gândească total diferit față de noi, faptul că există o relație directă între primar și toate categoriile de vârstă, face ca un oraș să se dezvoltă în funcție de cerințele lor. Cum la fel domnul președinte organizează acea piață volantă, la Consiliul Județean Olt. Acest lucru înseamnă  să stai cât mai aproape de oameni și să discuți cu ei, astfel încât investițiile să fie după nevoile lor. Domnul Barbu (n. red. -Florin Barbu, ministrul Agriculturii) este foarte implicat și m-am bucurat mult, pentru că am vorbit cu trei tineri fermieri, care au revenit în țară. Este un semnal destul de bun, pentru că, evident, acum muncesc pentru ei. Și va trebuie să ne implică pentru crearea acelor depozite de legume, din punctul meu de vedere , se fac și cu ajutorul Guvernului și cu autoritățile locale și mai ales cu retailerii (…)”, a spus premierul, la Slatina.

La această întâlnire, au fost prezenți senatorii Siminica Mirea și Liviu Voiculescu, deputații Marius Iancu, Cătălin Grecu, Adrian Chesnoiu, Emil Albotă, dar și șefii unor instituții publice.

Noua investiție de la Baza Sportivă Dumitru Dobrescu, inaugurată la finalul săptămânii

Lucrările de modernizare la fosta Baza sportivă „Dumitru Dobrescu” din Cartierul Progresu’ din municipiu au început în vara anului trecut, după ce întreaga suprafață a fost preluată de la Ministerul Tineretului și Sportului. Astfel, terenul de peste 17.000 de mp a fost curățat de constructorul care execută lucrarea, aici fiind ridicate: un amfiteatru în aer liber, un parc, locuri de joacă pentru copii, un skate park, spațiu pentru fitness, o zonă pentru role și biciclete, spații verzi și fântâni arteziene, grupuri sanitare, dar și o parcare pentru mașini. Parcul va fi inaugurat la finalul săptămânii viitoare.

Potrivit proiectului, investiția se ridică la peste 24 milioane de lei, iar inaugurarea va avea loc la finalul acestei luni.

Bază sportivă „Dumitru Dobrescu”, ce s-a aflat ani buni în administrarea Direcției Județeană de Tineret și Sport Olt, s-a degradat începând cu anii 90, treptat devenind o zonă insalubră.