Ciolacu, despre noul stadion din Slatina: „Hotărârea de Guvern va fi promovată cât mai repede”

Prezent duminică, 26 mai, la Slatina, prim ministrul României, Marcel Ciolacu, a fost întrebat de ce Proiectul de Hotărâre privind construirea noului stadion din Slatina nu a fost aprobat în ședința, de joi, 23 mai, așa cum se așteptau autoritățile locale. Declarația vine în contextul în care președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a declarat vineri, 24 mai, că liberalii au blocat proiectul de Hotărâre de Guvern privind construirea noului Stadion din Slatina, cu peste 10.000 de locuri. Practic, candidatul PNL pentru Primăria Slatina ar fi intervenit pe lângă Nicolae Ciucă, președintele liberalilor, să nu pună pe ordinea de zi proiectul privind construirea noii arene din Slatina.

Ciolacu a spus că Slatina are nevoie de un nou stadion și că această nouă investiție din municipiu va fi aprobată cât de curând, evitând să dea un termen exact.

„Haideți să nu căutăm vinovați. Eu întotdeauna am avut această abordare și o să o am în continuare. Administrația locală nu are culoare politică, administrația locală trebuie să se detașeze după campaniile electorale de culoarea politică. Marius Oprescu trebuie să fie președintele CJ Olt, care acoperă întreg județul și pe toți primarii, care reprezintă fiecare UAT în parte, pentru că așa este corect. După ce trec alegerile, cu toții, indiferent de culoarea politică, împreună cu președintele CJ Olt, trebuie să stea la masă, să vorbească. (…) Privind stadionul, este evident că, la Slatina, este nevoie de un stadion nou. Este adevărat, acest lucru va aduce și obligații, și din partea primarului, și din partea CJ Olt, pentru că vor trebui să aibă și o echipă de fotbal mai bună. Ce vă spun cu certitudine, că el este în acest moment în lucru la CNI și la Ministerul Dezvoltării, iar Hotărârea de Guvern va fi promovată cât mai repede. Îmi pare rău, și cred că reacția domnului președinte este după acele filmulețe ale concurentului domnului primar, nu va câștiga alegerile în acest mod. Timp de 30 de ani, întotdeauna, și eu, și dumneavoastră, și toți românii am fost împinși să votăm din ură. De a vota contra cuiva. Eu cred că după 30 de ani de la Revoluție este cazul să intrăm în normalitate. Cine fură să se ducă la pușcărie, cine face nereguli, oamenii să nu l mai voteze. Slatina arată bine, un oraș și așezat, și curat, și ordonat, un oraș care se dezvoltă, este evident că amândoi au un plan. Este evident că implicarea ministrului Agriculturii este una de substanță și de fond, pentru că el cunoaște toate problemele fermierilor. Din 25.000, 11.000 să fie în zona dumneavoastră, este clar că trebuie o abordare mult mai aplicată. Cine a blocat, cum a blocat, nu așa se câștigă voturi. Eu vă spun că se va promova Hotărârea de Guvern pentru un nou stadion (…) Lăsați mă să vă fac o surpriză, slătinenilor și colegilor mei. La Constanța există cea mai mare Academie de Fotbal, Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, așa era corect să aprobăm. Erau Pitești, Constanța și Timișoara, care au venit toate într-un calup, indicatorii au fost înainte prevăzuți și prinși. Acum, urmează primăriile reședință de județ, care nu au aceeași anvergură, trebuie să recunoaștem, Slatina sau Buzăul, nu au anvergura Constanței, Timișoarei, în acest domeniu (…). Trebuie să ai și priorități, știu că pentru dumneavoastră este ceva personal. Acum au fost prioritare orașele Constanța, Pitești și Timișoara, urmează Slatina”, a spus Ciolacu, la Slatina.

Premierul a făcut și declarații privind campania pe care o face candidatul PNL pentru Primăria Slatina. Acesta a spus că strategia social-democraților a fost adoptarea unei campanii decente, promovându-se proiectele implementate în comunități.

„Nu va câștiga alegerile. I-am rugat pe colegii mei, să facem o campanie decentă, să promovăm ceea ce am făcut. Să recunoaștem ceea ce nu am făcut, dar trebuie să facem urgent. Să anunțăm prioritățile, să dăm niște termene, astfel încât cetățenii să poată urmări aceste lucruri, și eu cred că, repet, aceasta este epoca în care trebuie să intre România. România trebuie să intre într-o zonă de construcție. Veți vedea care vor fi și rezultatele acestei campanii și, poate, data viitoare vor înțeleg că PSD a ales calea corectă de a face campanie (…) Este foarte greu, după ce pierde alegerile fostul prefect, să mai vină cu solicitarea… dacă tot sunt așa dezamăgitor pentru domnia sa, nu o să mi permit să-i mai semnez vreodată să fie prefect”, a adăugat președintele PSD.