Marius Oprescu, despre Consiliul Local Slatina: Să intrăm cu o majoritate sau să lăsăm primarul actual să dovedească ce poate?

Imediat după ieșirea de la BEJ Olt, unde consilierii județeni social democrați și-au preluat mandatele pentru perioada 2024-2028, președintele CJ Olt, Marius Oprescu, a făcut o declarație politică privind componența pe care o poate avea Consiliul Local Slatina.

Liderul PSD Olt a declarat că sunt discuții privind formarea unei majorități la nivelul CL Slatina, unde social democrații au obținut zece mandate. Oprescu nu a negat că se gândește serios dacă este bine sau nu să formeze o majoritate și să-l lase pe primarul liberal Mario De Mezzo să demonstreze ce poate.

Bineînțeles că sunt discuții (n. red. – privind formarea unei majorități), în politică nu poți să fii izolat și să nu ai discuții. Avem discuții pentru majoritate, întrebarea este, în continuare, dacă trebuie să intrăm cu o majoritate sau trebuie să lăsăm primarul actual să dovedească ce poate, pentru că atunci când Consiliul e de-o parte și primarul este de-o parte, s-ar putea să nu existe un consens și atunci cetățenii să nu vadă fiecare primar ce poate să realizeze. Gândirea nu este definitivă, dar există această întrebare. Așa cum v-am spus, discuții există pentru construirea unei majorități, ea poate exista, dar trebuie să vedem și ce ne dorim în perioada următoare. Nu este definitiv, dar poate fi o variantă de lucru”, a spus Marius Oprescu.

În Consiliul Local Slatina, PSD Olt are 10 consilieri, PNL 9, iar AUR -2 consilieri.