Petrecere la Osica de Sus, spartă de polițiști

Polițiștii olteni au intervenit, sâmbătă, 30 ianuarie, la o petrecere ce a avut loc în curtea unei firme din comuna Osica de Sus. Administratorul societății comerciale a fost amendat cu 2.000 de lei, iar invitații au fost nevoiți să plece.

„Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Osica de Sus, în jurul orelor 20:00, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe raza comunei Osica de Sus, în curtea unei societăți comerciale, se desfășura o petrecere la care participau aproximativ 30 de persoane. Administratorul societății comerciale, un bărbat de 39 de ani, din localitate, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, persoanele aflate la fața locului fiind dispersate”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Totodată, au fost efectuate verificări la două societăți, care desfășurau activități de servire a publicului depășind limita de 50 la sută din capacitatea maximă a spațiului închis.

„În seara zilei de 30 ianuarie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale și Poliția municipiului Slatina împreună cu specialiști din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt au identificat pe raza municipiului Slatina două societăți comerciale care desfășurau activități de servire a publicului depășind limita de 50% din capacitatea maximă a spațiului închis. Cele două societăți au fost sancționate cu amenzi în valoare de câte 2.000 de lei fiecare”, au mai prcizat polițiștii olteni.

În ultimele 24 de ore, au fost derulate noi acțiuni de control pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus.

Astfel, au fost verificate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante dar și mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2. La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 180 forţe de ordine, fiind verificate 88 de societăți comerciale, precum şi 60 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.100 de persoane.

Au fost aplicate 160 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 37.800 de lei, dintre care 157 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 31.800 de lei, 19 fiind aplicate persoanelor fizice în mijloacele de transport persoane.

foto: arhivă