Bărbat de 41 de ani, reținut, după ce i-a secționat gâtul cu o lamă femeii din Balș

Un bărbat de 41 de ani, din Balș, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de tentativă de omor, după ce i-a secționat gâtul femeii din orașul de pe Olteț. Femeia ce își făcea veacul pe străzile din Balș a ajuns luni, 5 iulie, la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde a fost operată.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au stabilit că bărbatul a atacat-o pe femeie, după ce a acuzat-o că i-a furat un telefon mobil și 400 de lei.

„În fapt, s-a reţinut că în noaptea de 05 iulie 2021, în timp ce se aflau pe trotuarul străzii Nicolae Bălcescu din oraşul Balş, județul Olt, persoanei vătămate Ş.P. în vârstă de 35 ani, din aceeaşi localitate, i-a fost secţionat gâtul cu o lamă, de către inc. C.V., mobilul fiind reprezentat de faptul că acesta o acuzase că îi sustrăsese în prealabil, suma de 400 de lei, precum şi un telefon mobil. Din cuprinsul concluziilor preliminare emise de SJML Olt rezultă că persoana vătămată Ş.P. prezintă leziuni traumatice care au putut fi produse la data de 04/05.07.2021, prin lovire cu sau de un corp dur şi lovire cu un corp tăietor. A necesitat 35 – 40 de zile de îngrijiri medicale de la data producerii leziunilor, care au pus în primejdie viaţa persoanei”, au declarat procurorii olteni.

La precheziția domicilară a fost găsită jumătatea de lamă de ras, pe care ar fi urme de sânge.

„În cauză a fost efectuată şi o percheziţie domiciliară la imobilul unde locuieşte efectiv inc. C.V., situat pe raza or. Balş, jud.Olt, ocazie cu care a fost identificată o jumătate de lamă de ras, impregnată cu substanţă brun roşcată cu aspect de sânge, ce a fost ridicată pentru cercetări. Fiind audiat în prezenţa apărătorului din oficiu, inculpatul C.V. nu a recunoscut săvârşirea infracţiunii reţinute în sarcina sa”, se mai arată în comunicatul remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Bărbatul va fi prezentat magistraților, în cursul zilei de astăzi, 6 iulie, cu propunere de arestare preventivă.

Femeia a fost găsită rănită luni dimineață, 5 iulie, în zona unui supermarket din Balș. Aceasta a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale. 

foto:arhivă