CORUPȚIE. A dat 9.500 de euro unor persoane din Olt, pentru preschimbarea unui permis provizoriu și pentru ca fiul său să promoveze examenul auto

Doi inculpați, unul de 39 de ani, din Slatina, și altul de 37 de ani, din comuna Sârbii Măgura, sunt sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzați de corupție. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au reținut în sarcina primului inculpat două acte materiale de trafic de influență, iar pentru cel de al doilea două acte materiale pentru complicitatea la trafic de influență.

Faptele s-au petrecut în aprilie 2019, iar cei doi ar fi promis denunțătorului că intervin pe lângă angajații Serviciului de Permise și Înmatriculări Olt pentru preschimbarea unui permis de conducere provizoriu emis de autorități din Marea Britanie. Din suma totalul de 9.500 de euro, 6.000 de euro erau pentru ca fiul denunțătorului să promoveze examenul auto.

„În fapt, s-a reţinut că în luna aprilie 2019, denunţătorul I.L. i-a remis celui dintâi inculpat sumele de 6000 euro şi 3500 euro, pe care acesta i le-a dat celui de-al doilea inculpat, promiţându-i că va interveni pe lângă lucrătorii din cadrul SPCRPCIV Olt, astfel încât denunţătorul să preschimbe un permis de conducere provizoriu emis de către autorităţile din Marea Britanie, într-un permis de conducere românesc (în schimbul sumei de 3500 euro), iar fiul acestuia să promoveze examenul pentru obţinerea permisului de conducere (contra sumei de 6000 euro)”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.