Fast-food din Slatina, închis din cauza mizeriei și a muștelor

Inspectorii DSVSA Olt au efectuat, pe parcursul lunii iunie, 253 de controale în unitățile înregistrate sanitar veterinar din județul Olt, aplicând amenzi. Totodată, un fast-food din Slatina a fost închis din cauza mizeriei și a muștelor.

Ca urmare a abaterilor de la normele sanitare veterinare depistate au fost aplicate 19 avertismente pentru magazine alimentare, unități de alimentație publică, măcelării, supermarketuri și șase amenzi, în valoare de 62.400 lei, unor unități de tip supermarket, fast-food, grătar mici și rulotă fast-food.

Totodată, specialiștii DSVSA Olt au închis un fast-food din Slatina din cauza mizeriei și pentru că erau insecte în unitate.

„De asemenea, a fost aplicată o sancțiune complementară de suspendare a activității unui fast-food, pentru nerespectarea condițiilor de igienă, starea de sănătate a personalului neverificată, prezența insectelor în unitate”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt, care nu a transmis însă și numele fast-food-ului ce a fost închis.

Principalele nereguli identificate și sancționate în urma controalelor au fost: igienă necorespunzătoare, nerespectarea programului de autocontrol, etichetare necorespunzătoare, starea de sănătate a personalului neverificată, echipament de protecție incomplet, spațiile și echipamentele de lucru neigienizate corespunzător.

foto: arhivă