Concurs pentru șefia IPJ Olt, pe 10 august. Candidații vor susține un interviu, care se înregistrează audio și video

Inspectoratul General al Poliţiei Române organizează concurs pentru ocuparea funcţiei de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Din octombrie 2017, IPJ Olt este condus doar pe baza împuternicirilor, ultimul inspector șef cu concurs fiind Cătălin Florescu. Acesta se afla la şefia IPJ Olt din 2013, în 2014 câştigând concursul organizat pe post. Din octombrie 2017, Florescu a fost numit director al Școlii de Poliție Slatina.

După ce IPJ Olt a fost condus mai bine de patru ani prin împuterniciri, IGPR organizează, în august, concurs.

Astfel, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ, următoarele condiţii: să fie ofițeri de poliție, cu studii universitare de lungă durată cu diplomă de licenţă, să aibă cursuri postuniversitare sau de masterat (studii de master) într-unul din domeniile/specializările sau conexe acestora: matematică şi ştiinţe ale naturii, informatică, ştiinţe juridice, ştiinţe sociale şi politice, ştiinţe economice, ştiinţe umaniste, ştiinţe inginereşti, ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică sau management.

Totodată, candidații trebuie să fie apți din punct de vedere medical; să deţină gradul profesional de minimum subcomisar de poliţie; să aibă vechime în muncă/din care din care în structuri de ordine publică, apărare şi siguranţă naţională: 7 ani/5 ani; să aibă cel puţin 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei; să aibă cel puţin 3 ani vechime în funcţii de conducere în unităţi ale MAI; să fi obţinut calificativul de cel puţin ,,Bine” la ultimele două evaluări anuale de serviciu; să nu fie cercetat disciplinar, să nu se afle sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau faţă de acesta să nu fi fost pusă în mişcare acţiunea penală; să dețină/să obțină aviz pentru numirea în structurile poliției judiciare, în calitate de organ de cercetare al poliției judiciare; să dețină/să obțină autorizație de acces la informații clasificate din clasa secret de stat, nivel „STRICT SECRET”.

Cererile de participare la concurs vor fi depuse pe adresa de e-mail a IGPR până pe 19 iulie, ora 16.00.

Concursul va consta în susținerea unui interviu structurat pe subiecte profesionale, care se înregistrează audio și/sau video și se va desfășura la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, în data de 10 august 2021, după următorul grafic:

-instructajul candidaților: ora 14.00;

-desfășurarea interviului pe subiecte profesionale: ora 14.15;

-afișarea grilei de apreciere: la finalizarea interviului desfășurat cu ultimul candidat;

-afișarea rezultatelor: după ora 16.00 (în raport de numărul candidaților);

-Perioada limită de depunere a eventualelor contestații – în termen de 24 de ore de la afișarea rezultatelor, respectiv 11 august 2021;

Soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor la această activitate se va realiza în perioada 12 – 13 august 2021.

Afișarea tabelului cu rezultatele finale se va realiza în perioada 12 august – 16 august 2021, în funcție de existența/inexistența unor eventuale contestații. Nota minimă de promovare a probei de concurs este 7,00.

Actuala conducere

La mijlocul lunii iunie 2021, comisarul Nicolae-Ionuț Ilinca a fost împuternicit noul șef al IPJ Olt, pentru o perioadă de trei luni, începând cu 16 iunie. Totodată, Mihai Mihalache, cel care a condus Inspectoratul până în iunie, a fost împuternicit pentru funcția de adjunct al IPJ Olt. De asemenea, comisarului șef de poliție Cristi Rădoi i-a fost prelungită împuternicirea pentru a îndeplini atribuţiile funcţiei de adjunct al șefului Inspectoratului, pe o perioadă de trei luni.