Polițiștii olteni, sute de amenzi, după controalele de la finalul săptămânii trecute. 27 de permise de conducere și 17 certificate, reținute

524 de amenzi, în valoare de 110.000 de lei, au fost aplicate de polițiștii din cadrul IPJ Olt, în urma controalelor derulate în perioada 29-31 octombrie 2022. Astfel, pentru neregulile constatate la regimul rutier, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 27 de permise de conducere şi 17 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au constatat și opt infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Grav este că mai mulți șoferi au fost prinși conducând, după ce consumaseră alcool.

„În această perioadă, în ziua de 30 octombrie a.c., în jurul orei 20:10, polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat pe Drumul Național 65 – European 574, în afara localității Valea Mare, un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din comuna Mica, județul Cluj, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în ziua de 31 octombrie 2022, în jurul orei 12:40, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slatina, au depistat pe strada Pitești, din municipiul Slatina, un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

În ambele situații, bărbații au fost conduși la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar, pe numele acestora, polițiștii au întocmit câte un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.