Biciclist băut, lovit de o mașină, în comuna Strejești. Bărbatul de 30 de ani a fost dus la spital

Un biciclist a fost lovit de o mașină pe Drumul Național 64, în comuna Strejești, miercuri, 23 noiembrie, în jurul orei 17.30. Bărbatul de 30 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportat la UPU Slatina.

Potrivit datelor transmise de reprezentanții IPJ Olt, biciclistul era băut bine, având o concentrație alcoolică de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„La data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 17:30, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier pe Drumul Naţional 64, în localitatea Strejești.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Serviciului Rutier Olt.

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că în eveniment a fost implicat un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din comuna Strejești, județul Olt și un biciclist, respectiv un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din aceeași localitate.

În urma evenimentului rutier, biciclistul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina.

Atât conducătorul auto, cât și biciclistul au fost testați cu aparatul etilotest, pentru conducătorul auto rezultatul fiind negativ, iar pentru biciclist a rezultat o concentrație alcoolică de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Șerban.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, fiind continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.