Percheziție în comuna Crâmpoia, la un bărbat bănuit de braconaj. Ce au găsit în gospodăria tânărului

Polițiști ai Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Olt, au efectuat o percheziție la locuința unui tânăr de 22 de ani, din comuna Crâmpoia, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Polițiștii spun că la percheziții au fost descoperiți trei ogari, trofee și o armă de tir sportiv ce era deținută ilegal.

„În fapt, bărbatul era cercetat într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic, fiind bănuit de fapte de braconaj, săvârșite pe parcursul anului 2021, pe fondurile cinegetice de pe raza județului Olt.

Percheziția domiciliara a fost executată de către polițiștii din cadrul Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase ai Inspectoratului de Poliție al Județului Olt, în baza unui mandat de percheziție emis de către Judecătoria Slatina, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale.

Cu ocazia percheziției, polițiștii au identificat și ridicat în vederea continuării  cercetărilor: 3 câini din rasa  ogar sau metiși, 2 trofee de cervide, o armă de tir sportiv cu aer comprimat, deținută ilegal, elemente de muniție destinate acestei arme, precum și alte bunuri susceptibile a fi folosite la activitatea infracțională a suspectului”, au transmis reprezentanții IPJ Olt.

În acest dosar urmează a fi extinsă  urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, faptă prevăzută și pedepsită de codul penal, totodată, urmând a fi desfășurate activități în vederea stabilirii trasabilității armei indisponibilizate.

foto: arhivă