HANDBAL/ Bronz pentru junioarele III de la LPS Slatina, la Turneul Final de la Târgu Mureș

Echipa de handbal feminin, junioare III, de la LPS Slatina, a obținut medalia de bronz la Turneul Final (speranță), ce a avut loc în perioada 24-28 mai, la Tg. Mureș.

Handbalistele născute 2008-2009, de la Slatina, au avut evoluții foarte bune, Daria Tomescu, Elena Stanciu și Andreea Ștefan fiind desemnate cele mai bune jucătoare în cinci partide.

Profesoara de la LPS Slatina, Iulia Păsărică, s-a arătat mulțumită de evoluția fetelor, mai ales că cinci jucătoare de bază sunt accidentate.

„Am jucat, în grupă, cu Buhuș, am câștigat, al doilea meci a fost cu Caracal, pe care l-am pierdut, și am câștigat al treilea meci cu echipa gazdă, cu Tg. Mureș. Ne-am calificat pentru locurile 1-4. Am jucat cu locul I din seria cealaltă, cu Ploiești, am avut la pauză 15-10, dar am pierdut cu 31-29, nu am mai putut. Apoi am jucat finala mică, cu Buzău, și am câștigat acest joc. Echipa noastră s-a comportat foarte bine, eu sunt mulțumită de evoluția fetelor, mai ales că am avut cinci jucătoare de bază accidentate. Cu dorința și seriozitatea fetelor, am reușit să facem un turneu foarte bun și să obținem locul trei. Elena Stanciu a fost desemnată cea mai bună jucătoare, în primul meci și al treilea, în al doilea și în al patrulea joc a fost Andreea Ștefan, iar în al cincilea meci, portarul Daria Tomescu, cea mai bună jucătoare a meciului. Din echipa turneului a făcut parte Stanciu, cel mai bun apărător, și cel mai bun centru- Andreea Ștefan, de fapt, pe ea eu am folosit-o extremă. Din cauza accidentărilor, am fost nevoită să improvizez și să folosesc jucătoarele și pe alte posturi. Am făcut puține schimbări, pentru că nu aveam nici bancă, dar fetele au jucat extraordinar”, a spus profesoara Iulia Păsărică.

Lotul echipei LPS Slatina, junioare III: Daria Tomescu, Bianca Dumitrașcu (portari), Andreea Ștefan, Erika Postolache, Andreea Mărunțelu, Daria Cârciumaru, Bianca Mitrache, Maria Bălan, Gabriela Marcu, Claudia Pisăru, Maia Toader, Elena Raisa Stanciu, Gabriela Voica, Daniela Barangă, Amalia Achimescu, Lavinia Grigore, Iulian Călin. Antrenori: Iulia Păsărică și Mihaela Prisiceanu (fostă Pătuleanu).

La acest Turneu final, CSS Caracal, echipă pregătită de Larisa Olteanu, a devenit viceampioană națională, după ce a pierdut finala, cu scorul 30-35, în fața echipei CS Activ Prahova-Ploiești. Vom reveni cu detalii despre acest subiect.

Rezultate:

Finala

Activ Prahova-Ploiești – CSS Caracal 35-30

Locurile 3-4

LPS Slatina- CSS Buzău 31-22

Semifinale

CSS Caracal –CSS Buzău 31-26

Activ Ploiești – LPS Slatina 31-29

Grupa B

CSS Caracal – CSO Buhuși 27-22

CSM Tg. Mureș – LPS Slatina 23-26

LPS Slatina – CSS Caracal 21-28

CSM Târgu Mureș – CSS Caracal 31-24

CSO Buhuși – LPS Slatina 23-31

Dumitrașu (stânga), Tomescu și Stanciu

sursa foto: Iulia Păsărică