Senatorul Siminica Mirea: Testele antidrog în școli ar trebui să fie efectuate doar atunci când există suspiciuni

Pentru că drogurile în școli reprezintă un fenomen, tot mai mulți tineri fiind acaparați de consumul substanțelor psihoactive, senatorul social-democrat Siminica Mirea a precizat că testele ar trebuie să fie efectuate doar atunci când există suspiciuni.

Totodată, parlamentarul oltean a declarat că este esențial ca rezultatele pozitive ale testelor să fie validate printr-un test de sânge, în acest fel evitându-se erorile.

„Testarea elevilor anti-drog în școli – o chestiune sensibilă pentru viitorul lor și al societății noastre. Ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, arată că testarea nu trebuie să fie un proces în masă, cu potențial de stigmatizare.

Testele ar trebui să fie efectuate doar atunci când există motive întemeiate de suspiciune. Acest lucru nu doar că protejează confidențialitatea elevilor, ci respectă și drepturile părinților de a fi informați și de a-și exprima acordul.

De asemenea, este esențial să ne asigurăm că rezultatele pozitive ale testelor de urină sunt validate printr-un test de sânge, această precauție fiind vitală pentru a evita interpretări eronate și pentru a oferi copiilor noștri o educație bazată pe încredere și respect”, a declarat senatorul PSD Siminica Mirea.