Un bărbat din comuna Pleșoiu a murit în timp ce încerca să stingă un incendiu de vegetație, pe un teren agricol

Un bărbat de 55 de ani, din comuna Pleșoiu, județul Olt, a murit marți, 12 septembrie, în timp ce încerca să stingă un incendiu de vegetație uscată pe un teren agricol.

Potrivit unor surse din anchetă, bărbatul a avut și arsuri pe corp, dar se suspicionează inclusiv că s-a intoxicat cu fum. Cauza exactă a decesului urmează să se stabilească în urma expertizei medico-legale.

„La data de 12 septembrie 2023, în jurul orei 14:40, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană se află în stare de inconştienţă pe un teren extravilan al comunei Pleșoiu, județul Olt.

La fața locului s-au deplasat polițiștii Secției nr. 6 Poliție Rurală Găneasa.

Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din comuna Pleșoiu, a decedat în timp ce încerca să stingă un incendiu de vegetație uscată izbucnit pe un teren agricol, din comuna Pleșoiu.

Trupul acestuia a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării autopsiei și a stabilirii cauzei decesului”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

Polițiștii olteni au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

fotografie ilustrativă, arhivă