Doi bărbați, arestați preventiv. DIICOT: Unul dintre inculpați a recrutat, prin promisiuni false de căsătorie, o fată de 14 ani

Două persoane, din județul Olt, au fost arestate preventiv într-un dosar de trafic de persoane, trafic de minori și act sexual cu un minor, ancheta fiind efectuată de polițiștii Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Olt, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt.

Procurorii spun că fata de 14 ani ar fi fost recrutată, după ce i s-ar fi promis că va fi luată în căsătorie, iar totul s-a întâmplat anul trecut, în octombrie.

„În fapt, s-a reținut că, in cursul lunii octombrie 2022, unul dintre inculpați, a recrutat prin inducere în eroare (promisiuni false de căsătorie), transportat, adăpostit și intermediat unei persoane vătămate minore, cunoscând vârsta reală a acesteia (14 ani), raporturi sexuale cu diferite persoane de la care a încasat sume cuprinse între 100-200 lei, iar in cursul aceleiași luni a întreținut cu victima raporturi sexuale.
Cu privire la cel de al doilea inculpat, din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în cursul lunii octombrie 2022, a întreținut raporturi sexuale cu minora a cărei vârstă o cunoștea și totodată i-a facilitat întreținerea de raporturi sexuale cu diferite persoane, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 100-200 lei.
De asemenea, a mijlocit o eventuală căsătorie a victimei minore cu un bărbat de la care a primit 1000 lei, reprezentând jumătate din suma cerută în acest scop.
În aceeași perioadă, a constrâns o persoană vătămată majoră, să întreţină raporturi sexuale cu un bărbat, încasând de la acesta suma de 200 lei
”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt au dispus, pe 13 noiembrie, reținerea celor doi bănuiți, pentru 24 de ore, iar marți, 14 noiembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celor două persoane bănuite.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

foto: captură video DIICOT