Crimă, la Sâmburești. Un bărbat și-a omorât mama, o femeie de 91 de ani. Procurorii spun că inculpatul și-a recunoscut fapta

Un bărbat de 47 de ani, din comuna Sâmburești, județul Olt, și-a omorât mama, o femeie de 91 de ani, după ce ar fi lovit-o violent, provocându-i mai multe traumatisme la nivelul capului, trunchiului și membrelor. Cadavrul femeii a fost găsit pe 16 ianuarie, în locuința acesteia.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt descriu multiplele leziuni și fracturi pe care le-a prezentat femeia, toate acestea provocându-i decesul.

„În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că, în timp ce inculpatul V.I., se afla la domiciliul mamei sale, V. I., situată în comuna Sâmbureşti, sat Ioniceşti, str. Vîrtop nr. 84, jud. Olt, unde locuia şi acesta, a exercitat acţiuni de violenţă fizică asupra mamei sale, în vârstă de 91 de ani, prin lovire cu şi de corpuri contondente, cel puţin unul dintre acestea alungit, târâre şi compresiune între planuri dure, provocându-i un politraumatism cu multiple echimoze, excoriaţii, hemoragie leptomeninge, fractură piramidă nazală, fractură stern şi fracturi costale bilaterale, care au condus la moartea violentă a victimei, urmare şocului traumatic şi hemoragic suferit, între leziunile de violenţăşi moartea victimei existând legătură de cauzalitate directă şi necondiţionată, conform concluziilor preliminare emise de SJML Olt”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Procurorii spun că bărbatul și-a recunoscut fapta, acesta fiind reținut.

„Inculpatul V.I. (fiul victimei V.I.) a recunoscut săvârşirea infracţiunii reţinute în sarcina sa, precizând că a lovit-o pe mama sa, cu palmele la nivelul cefei şi obrazului şi cu pumnii la nivelul coastelor. În urma probatoriului administrat, în data de 16.01.2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus măsura reţinerii faţă de inculpatul V. I., pentru comiterea infracţiunii de omor, prev. de art. 188 alin.1 C.p., cu aplic. art. 199 alin. 1 C.p.”, au mai arătat procurorii olteni.

Bărbatul va fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunerea de arestare preventivă pentru o durată de 30 zile.