Consilierii județeni au aprobat vineri, 8 martie, indicatorii tehnico-economici actualizați pentru proiectul „Reabilitarea și relocarea spațiilor medicale din Pavilionul Central al Spitalului Județean de Urgență Slatina”.
Prin acest proiect vor fi reabilitate toate spațiile ce nu au fost modernizate din Corpul Central al Spitalului Slatina, după cum urmează: pardoseli din gresie la grupurile sanitare, zugrăveli lavabile la pereți și tavane, realizarea bandou pe zona de circulație, tâmplăria existentă interioară cu tâmplărie din PVC, plafon fals, înlocuirea instalațiilor interioare sanitare, termice și electrice.
Astfel, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici actualizați pentru acest proiect cu o valoare de 43 de milioane de lei, urmând ca CNI să scoată la licitație această investiție.
„Astăzi, am avut o ședință de îndată a CJ Olt, este vorba despre reabilitarea și modernizarea Blocului Central al Spitalului Județean de Urgență Slatina, un proiect început în urmă cu câțiva ani, care, din păcate, s-a blocat la Compania Națională de Investiții. La vremea respectivă, el a fost licitat, a câștigat o firmă, ulterior, s-au dus la ISU pentru obținerea autorizației de incendiu, iar ISU le-a adus o serie de modificări pe proiect, care au însemnat cam 50 la sută din valoarea proiectului iniția, creșteri de preț. Atunci, constructorul a renunțat la acel contract, a fost reactualizat studiul de fezabilitate, a ieșit noua sumă, care va însemna modernizarea pavilionului și Corpului Central al Spitalului Județean de Urgență Slatina, este vorba despre 43 de milioane de lei, astăzi, am aprobat proiectul, în perioada următoare urmând să fie scos de CNI la licitație”, a spus președintele CJ Olt, Marius Oprescu.
Totodată, șeful forului județean a vorbit și despre proiectul de digitalizare implementat la nivelul celei mai mari unități medicale din județ.
„Este un proiect pe care Spitalul Județean de Urgență Slatina l-a depus în nume propriu, este un proiect de aproximativ 900.000 de euro, un proiect prin care se urmărește demersul de digitalizare a întregului spital. Nu știu dacă vom reuși în acești bani să finalizăm acest demers, dar cu siguranță este un început important, pentru că în cadrul proiectului vor fi cumpărate o serie de calculatoare, servere, absolut necesare pentru această digitalizare. Va fi construit un soft astfel încât toată activitatea și lucrul cu pacienții să fie integrate în același program”, a adăugat Oprescu.