Peste 1.000 de simpatizanți și membri PSD Olt au participat duminică, 1 Mai, la o petrecere câmpenească, la malul Oltului, în zona Căcâna, din preajma Stației de epurare a orașului. Oamenii au mâncat mici și au băut bere, atmosfera fiind animată de Ansamblul Doina Oltului.
Prezent la evenimentul în aer liber de la Slatina, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a precizat că această sărbătoare este una capitalistă. Stănescu a spus că, de cele mai multe ori, la firul ierbii se conectează cu oamenii simpli.
„Ziua Internațională a Oamenilor Muncii este capitalistă, a plecat de la Chicago de la 1.800 și ceva. Noi ne-am propus să ne întâlnim cu cetățenii municipiului Slatina, cu membrii noștri de partid, să stăm de vorbă cu ei, să bem o bere, discutăm diverse subiecte. Sunt lucruri pe care la un moment dat le pierzi din vedere, dar aici, la firul ierbii, chiar se știu toate lucrurile. Este o mare plăcere să ne întâlnim cu colegii și cetățenii noștri. Astăzi, nu facem politică, stăm de vorbă, lucrurile sunt amicale, fără decizii politice, dar este important să socializăm. Dumnezeu ne ajută, pentru că vremea este foarte frumoasă, să ne întâlnim cu colegii noștri, mai tineri, mai în vârstă. Să avem grijă de județul nostru, cu toții să avem grijă de el”, a spus Stănescu.
Președintele PSD Olt, Marius Oprescu, a declarat că nu este o rușine să sărbătorești astfel de zile, deși unii încearcă să asocieze Ziua Muncii cu comuniștii.
„Ne-am întors la iarbă verde. Sunt trei ani în care nu ne-am întâlnit, în care nu am putut să ținem această sărbătoare. Este o zi pe care PSD Slatina a sărbătorit-o de fiecare dată, suntem alături de membrii și simpatizanții organizației noastre. De fiecare dată ne face plăcere, lumea se simte bine. A devenit o rușine să sărbătorim astfel de zile de când am uitat, și spunea secretarul general mai devreme, că această sărbătoare a plecat din America și nu de la comuniști, așa cum încearcă unii să sugereze. E adevărată, poate românii au ridicat-o la nivel de artă această sărbătoare, dar este o sărbătoarea noastră și nu ne este rușine cu ea”, a spus Oprescu.
Primarul Slatinei, Emil Moț, a venit la pădurea de la ieșirea din Slatina, chiar de pe malul Oltului, însoțit de fiul său cel mare. Edilul s-a arătat încântat că o astfel de sărbătoare cu activul de partid de la Slatina poate să fie din nou organizată, ținând cont că în ultimii doi ani nu s-a ținut din cauza restricțiilor COVID.
„Avem aici activul nostru de partid, de la Slatina, sunt membrii noștri. De trei ani nu ne-am mai întâlnit, este o sărbătoare pe care noi o organizăm în cadrul partidului în fiecare an. A fost COVID și aceste restricții impuse, iar noi nu am reușit să ne mai întâlnim. A venit foarte multă lume, toată lumea se bucură, ziua este superbă. Să ne distrăm cum ne distram noi în fiecare am, la Slatina, cu mici, bere, și cu voie bună”, a spus Moț.
La petrecerea din pădurea de la ieșirea din Slatina au mai fost prezenți: senatorul PSD Siminica Mirea, deputații Marius Iancu, Emil Albotă și Cătălin Grecu, vicepreședinții CJ Olt, Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, dar și șefii unor instituții publice.
1 Mai a devenit sărbătoarea mișcărilor muncitorești în majoritatea statelor lumii. În 1872, aproximativ 100 de mii de lucrători din New York au demonstrat, solicitând reducerea timpului de lucru la opt ore. Cea mai mare demonstrație a fost la Chicago, unde au mers 90.000 de muncitori, aproape jumătate dintre ei fiind în grevă. Aproximativ 35.000 de muncitori au câștigat dreptul la ziua de muncă de opt ore, fără reducerea salariului.