Senatorul liberal Liviu Voiculescu reacționează la gafa ministrului Sportului: „Să-și noteze pe fiecare filă a agendei sale de lucru: În România se vorbește limba română!”

Eduard Novak, ministrul Sportului, a prezentat, zilele trecute, Strategia Națională pentru Sport în limba maghiară, înregistrările având subtitrare în limba română. Documentul a fost elaborat de Ministerul Sportului și promovat în ultimele săptămâni în mai multe județe din țară, totodată, fiind postate și două clipuri video pe rețele de socializare, în ambele Novak vorbind în limba maghiară, cu subtitrarea textului în română.

Senatorul de Olt, Liviu Voiculescu (foto), a fost printre cei care au reacționat la gafa ministrului, considerând că gestul este impardonabil și incalificabil.

„Există personalități străine care au confundat România cu Ungaria. La fel cum există artiști străini care au confundat Bucureștiul cu Budapesta. Cu toții au fost taxați pentru ignoranța și lipsa unei elementare educații.
Este însă impardonabil și incalificabil ca un ministru al României să confunde în mod public limba țării în al cărei guvern se află în poziția de demnitar, cu limba maghiară. Ori guvernul în care se află, cu guvernul maghiar.
Nicio justificare ori argumentare pe care domnul ministru le poate aduce, în cazul de față evident invalide, nu pot combate efectul vădit ofensator pe care discursul domniei sale rostit în cadrul unui eveniment organizat și găzduit de țara noastră și la care a participat în calitate de ministru al țării noastre, l-a avut asupra românilor.
Dacă ministrul Novak și-a imaginat cumva că va primi aplauze la scenă deschisă pentru „îngăduința” de care a dat dovadă pentru românii pe care-i reprezintă ca ministru, subtitrându-și discursul oferit în limba maghiară, palma morală cu care este gratulat să-i fie o binemeritată lecție! Iar până-i va resimți din plin efectul, să-și noteze pe fiecare filă a agendei sale de lucru:
România nu e Ungaria iar în România se vorbește limba română!”, a scris senatorul liberal pe pagina sa de socializare.