Călușari, spectacol inedit și foc de artificii, în comuna Radomirești

În cadrul celei de a treia ediții a Festivalului „Călușului Oltenesc”, cete de călușari au ajuns, pe 7 iunie, în 50 de gospodării din satele comunei Radomirești (județul Olt): Crăciunei, Radomirești, Poiana și Călinești.

După dansul tradițional pe ulițele satelor, la terenul de fotbal din comuna Radomirești, a avea loc un spectacol extraordinar, pe scenă urcând ansambluri folclorice, precum: „Călușul” din Scornicești, „Mugurelul” din Dăneasa, „Brebenașii” din Brebeni, „Bujorelul” din Radomirești, „Călușul Junior” din Scornicești, „Cotenița” din Coteana, „Dobruneanca” din Dobrun, „Doina Călmățuiului” din Seaca, „Dorofeiul” din Nicolae Titulescu, „Hora” din Drăgănești-Olt, „Izvorașul” din Izvoarele, „Mugurașii Oltului” din Pleșoiu, „Plaiurile Oltețului” din Osica de Sus, „Vedea Văleni” din Văleni, dar și clasa de dans popular CJCA Olt din Sâmburești.

La eveniment a fost prezent și președintele PSD Olt, Marius Oprescu, acesta fiind întâmpinat de primarul din comuna Radomirești, Nicușor Sîia.

Printre soliștii vocali participanți s-au numărat Alexia Rotaru, Antonia Tabacu și Grupul Vocal Florile Oltului, dar și Ansamblul Folcloric „Doina Oltului”. Seara s-a încheiat cu un foc de artificii care a încântat asistența.

Centrul Județean de Cultură și Artă Olt și Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina organizează, în perioada 4-11 iunie, Festivalul „Călușului Oltenesc”, participând formații de călușari din Curtișoara, Dobrun, Pleșoiu, Sâmburești, Vâlcele, Izvoarele, Brebeni, Osica de Sus, Scornicești și Sârbii-Măgura.

Festivalul „Călușului Oltenesc”, organizat de Centrul Județean de Cultură și Artă Olt și Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina, continuă și zilele următoare, având loc demonstrații călușărești și spectacole și la Poboru (9 iunie), Vădastra (10 iunie) și Caracal (11 iunie).