CSM Slatina s-ar putea muta pe Stadionul „Metalurgistul”, din sezonul următor. Oprescu: „Mi se pare normal ca să jucăm la Slatina”

CSM Slatina va evolua în Liga a II-a și în sezonul următor, slătinenii câștigând, cu scorul 2-0, partida disputată sâmbătă, 20 aprilie, pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu, fiind salvați matematic de la retrogradare. Oficialii grupării slătinene caută soluții privind locul unde echipa își va disputa meciurile din organizare proprie în sezonul următor, pentru că se estimează că, în vara acestui an, va începe demolarea Stadionului „1 Mai”. Pe locul acestei arene, ce datează din 1924, va fi ridicat un stadion modern, cu 10.000 de locuri.

Antrenorul de la CSM Slatina, Dan Oprescu, a precizat că își dorește ca echipa să joace și în sezonul 2024-2025 tot la Slatina, fiind luată în calcul varianta organizării jocurilor de „acasă” pe Stadionul „Metalurgistul” din cartierul slătinean Steaua.

„Din informațiile mele, stadionul s-ar putea să se demoleze, să vedem unde vom juca, eu vă spun încă o dată că noi am vrea să jucăm la Slatina. Echipa este finanțată de Primăria Slatina și mi s-ar părea normal ca să se facă eforturi ca să jucăm la Slatina, pentru că nu este normal ca slătinenii să fie frustrați că nu văd echipa la lucru. O să vedem, pentru Slatina este o singură variantă, Metalurgistul, să vedem, sunt lucruri care nu țin de noi. Dacă nu, mai avem și varianta de rezervă, dar n-aș vrea să mă pronunță acum, ci după ce se vor finaliza discuțiile. Dacă se începe demolarea stadionului, atunci o să vedem ce decizie va fi luată”, a declarat antrenorul Dan Oprescu.

Tehnicianul slătinean a spus că fără implicarea autorităților locale, a statului, sportul în România ar muri, în acest context, măsura Federației Române de Fotbal de a nu acorda drept de promovare echipelor susținute financiar doar de autoritățile publice locale fiind aberantă.

Obiectivul pentru anul viitor… se știe, nu are rost să discutăm, pentru că noi nu avem drept de promovare, doar dacă, ulterior, va apărea o modificare a legii. Eu anticipez că, anul viitor, s-ar putea să fie mai multe echipe fără drept de promovare, pentru că am văzut echipele care urmează să promoveze, vă dau un exemplu: pică Spartac, care este echipă privată, mai pică Alexandria și Unirea Dej care are drept de promovare, pică două echipe care nu au drept de promovare și există posibilitatea să promoveze patru care nu au drept de promovare. Cum facem!? Eu cred se impune o schimbare a legii, la momentul respectiv poate a fost bună, dar trebuie adaptată la realitățile societății în care trăim. Fără implicarea statului în sport, în România, sportul moare. Ca să fie foarte clar!”, a adăugat Dan Oprescu.

Noul stadion al Slatinei va avea peste 10.000 de locuri, nocturnă, 40 de camere pentru sportivi, centru de recuperare și va putea fi parțial acoperit. Este o adevărată bijuterie, care răspunde cerinţelor de omologare pentru organizarea competiţiilor fotbalistice de Liga I naţional, dar și internaționale (categoria III UEFA).

Valoarea totală a investiției se ridică la 397.114.260 de lei, cea mai mare parte a sumei fiind suportată de CNI. Din valoarea totală a proiectului, suma finanțată de Primăria Slatina se ridică la 9.621.564 de lei.

Noua arenă va fi de tip „Panathenaic Stadium”, va fi pe amplasamentului actualului stadion și va avea 10.670 de locuri, cu o suprafață construită de 23.040 mp.
Suprafața de joc va fi refăcută, dotată cu gazon nou, sistem de irigare, drenare și degivrare. Totodată, pista de atletism va fi acoperită cu finisaj tip „tartan” turnat, va avea patru culori și va include șase piste drepte, în lungime de 100 metri, așa cum prevăd cerințele internaționale. Terenul de joc va avea 100×68 m, fiind încălzit și cu posibilitatea de acoperire parțială.

Vor fi amenajate: o lojă, masa presei, studiouri TV, sală de conferință, vestiare complet echipate, săli indoor, vestiare pentru arbitri, cameră pentru oficiali, vestiare pentru alți participanți, cameră de control cu vedere directă asupra tribunelor, cabinet medical, saună, sală de forță, cameră comandament securitate, spații de cazare pentru sportivii cantonați (40 de camere), spații de recuperare pentru sportivi. Stadionul va fi dotat cu sistem de nocturnă, dispus sub învelitoare.

Primele evenimente sportive au fost organizate pe acest stadion în 1924, iar autoritățile estimează că în vara acestui an va începe demolarea acestei arene.